Gedichtenbundel

Joop Vaissier benadert eind 2016 Wouter van Heiningen (directeur bibliotheek Maassluis) over de mogelijkheid een samenwerking tot stand te brengen rond het thema poëzie. Al snel komen ze tot een idee waarbij Maassluise dichters van de Poëziewerkplaats en dichters uit Kézdivásárhely gevraagd worden een aantal gedichten in te brengen.

Door medewerking van Judit Vántsa de directeur van de bibliotheek in Kézdivásárhely maken we contact met dichters uit deze Roemeense plaats.

Dichter Árpád Dimény-Haszmann verzoekt enkele dichters in Kézdivásárhely om mee te werken.

Via een Nederlands vertaalbureau worden de gedichten door een beëdigd vertaler omgezet van en naar Hongaars en Nederlands.

Deze gedichten zijn opgenomen in dit mooie kleine bundeltje: ‘poëzie/ költészet’.

De bundel wordt opgedragen aan József Csiszàr die de allereerste contacten in Kezdi heeft gelegd. De stichting Maassluis/Kézdivásárhely, de Maassluise  en de Hongaarse dichters wensen u veel poëtisch leesplezier toe. De bundel is bij de deelnemende dichters in Maassluis te koop.

De Stichting Kézdivásárhely partnerstad van Maassluis stimuleert de contacten door  werkbezoeken en verbindingen te leggen tussen de beide gemeenten en diverse organisaties in beide gemeenten. De organisaties zijn op het gebied van cultuur, kunst, sport en scholen. Kézdivásárhely is sinds 2001 partnerstad van Maassluis.